RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nær 100 drept i Jemens hovedstad

Foto: Khaled Abdullah (Reuters)
Sist oppdatert:
Et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa har krevd 96 liv, opplyser helsearbeidere. Om lag 300 andre skal ha blitt såret.

En politikilde sier at 63 personer er drept i angrepet. Mens politimannen siteres av Reuters, uttaler helsearbeiderne seg til AFP.

Det er ennå ikke kommet offisielle uttalelser om angrepet som mandag formiddag rammet soldater som øvde til en militærparade. Øyenvitner sier at angriperen selv var kledd i militæruniform, og at han sprengte seg midt i gruppen av soldater mens de øvde på paraden.

De første meldingene tydet på at rundt ti personer var drept, deretter steg tallet til 50. Flere timer etter angrepet oppga helsearbeidere, som heller ikke ville stå fram med navn, at hele 96 personer var drept, og at de sårede fikk behandling ved sju ulike sykehus i byen.

De fleste ofrene skal ha vært soldater. Paraden de øvde på skulle vært holdt tirsdag for å markere Jemens nasjonaldag, til minne om gjenforeningen mellom den sørlige og nordlige delen av landet.

Til BBC sier en al-Qaida kilde at et av deres medlemmer sto bak angrepet.

- Vi var i en parade, plutselig var det en stor eksplosjon. Dusinvis av våre menn ble drept, sa oberst Amin al-Alghabati nyhetsbyrået Reuters.

- Selvmordsbomberen var kledd i en militær uniform. Han hadde et belte av eksplosiver under uniformen, la han til.

Angrepet er det blodigste i Jemen siden president Abdrabuh Mansur Hadi overtok makten i februar. Det kommer ti dager etter at regjeringsstyrker innledet en storoffensiv mot al-Qaida i Abyan-provinsen sør i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere