- NRK saboterer «Ran»

- Dette er helt meningsløst. I stedet for å støtte opp om norsk drama, ødelegger NRK ved å sende «Krøniken», samtidig med «Ran» på TV2, sier skuespiller Anders Baasmo Christensen.

20.01.05 12:31

Skuespillerer Anders Baasmo Christensen, som har hovedrollen i den norske dramaserien «Ran», beskylder NRK for å sabortere TV2s nye dramasatsing.

Årsaken er at NRK motprogrammerer med den populære serien «Krøniken».

Kriminell serie

Ran er en thrillerserie om en guttegjeng som begynner med småkriminelle handlinger som unge, for så gradvis å hardne til og etterhvert få en tung kriminell løpebane.

- Jeg blir forbannet for dette er sabotering, sier Christensen tidligere kjent fra «Buddy» til Dagbladet. Regissør Gunnar Vikene er også opgitt over at NRK velger å sende del to av den danske serien «Krøniken» samtidig med at «Ran» har premiere.

- Det er meningsløst av NRK å ødelegge for en satningpå nasjonalt tv-drama, særlig når de sier at de vil den sjangeren vel, sier Vikene.

NRKs erstaning
NRK avviser at de har motprogrammert med hensikt.

- Da vi ikke kunne fortsette med suksesserien «det svakeste ledd», måtte vi finne en erstatter som fortsatt kunne gjøre NRK attraktiv på mandagskveldene.

«Krøniken» på NRK starter mandag 24.januar.

«Ran» på TV2 har premiere mandag 14.februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.