*Nettavisen* Nyheter.

- NSA overvåket 60 millioner telefonsamtaler i Spania

Madrid (NTB): Den amerikanske etterretningstjenesten NSA overvåket 60 millioner telefonsamtaler i Spania på bare én måned i fjor, skriver avisen El Mundo.

28.10.13 11:32

Avisen henviser i sin mandagsutgave til dokumenter lekket av varsleren Edward Snowden. Bare i løpet av desember måned i fjor ble 60 millioner telefonsamtaler i Spania overvåket.

NSA skal ha samlet inn telefonnumre og posisjonene til den som ringte og den som tok imot samtalen, men de konkrete samtalene skal ikke ha blitt avhørt.

Opplysningene kommer etter forrige ukes avsløringer om at USA trolig har avlyttet telefonene til 35 internasjonale ledere, deriblant Tysklands statsminister Angela Merkel, i flere år. Også i Frankrike skal 70 millioner telefonsamtaler ha blitt overvåket i løpet av en måneds tid.

- Dersom franske statsborgere visste hva som faktisk foregikk, ville de ha applaudert og sprettet champagnekorkene. Dette er en god ting. Det gjør Frankrike trygt, og det gjør USA trygt, sier republikaneren Mike Rogers, som sitter i etterretningskomiteen i Representantenes hus, til CNN. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.