- Ny krisepakke til Hellas blir mindre

Berlin (NTB-DPA): En tredje økonomisk redningspakke for Hellas vil bli vesentlig mindre enn de to første, sier Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble. Han vil ikke nevne tall.

Schäuble sier til den tyske forretningsavisen Handelsblatt at regjeringen i Aten har fått beskjed om at mer hjelp kan bli gitt, men på klare betingelser. Et hovedmål er at Hellas skal få såkalt primæroverskudd, det vil si overskudd på statsbudsjettet før betaling av lånerenter.

- Den greske regjeringen må gjennomføre innstramningstiltakene den er pålagt. Og det kan bare bli snakk om langt mindre beløp enn tidligere, svarer den tyske finansministeren på spørsmål om det er aktuelt med en ny redningspakke.

Han spår at det vil ta lang tid før grekerne er på rett kjøl økonomisk.

- Vi kommer til å måtte jobbe videre med Hellas i 10, 15, 20 år, landet lar seg ikke stable på beina over natten, mener Wolfgang Schäuble.

Han håper redningspakkene til Hellas vil vise seg å være en god investering og ikke penger kastet ut av vinduet. Hvis alt går som det skal, vil den tyske innsatsen bidra til stabilisering i hele eurosonen, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.