*Nettavisen* Nyheter.

- Ny menneskejakt på 9/11-terrorister

Foto: SPENCER PLATT (AFP)

FBI jakter på hittil tre ukjente menn i forbindelse med 11. september-angrepene.

02.02.11 15:31

Det føderale politiet (FBI) i USA leter etter tre personer fra Qatar som er mistenkt for å ha vært involvert i terrorangrepene i New York og Washington i 2001. Det kommer fram i dokumenter fra en amerikansk diplomat stasjonert i Qatar, skriver The Daily Telegraph.

Rundt 3000 mennesker omkom i terrorangrepet, som forandret verden.

- Overvåket flere terrormål
I dokumentene, som er lekket fra Wikileaks, rapporterer den amerikanske diplomaten at de tre personene er mistenkt for å ha overvåket flere av målene som ble rammet i terrorangrepet.

Gruppen fløy fra USA til London dagen før terrorangrepet, og skal ha vekket oppsikt da de nektet rengjøringsansatte adgang til hotellrommet i Los Angeles. De ansatte skal ha observert pilotaktige uniformer på rommet.

- Hotellpersonalet ble mistenksomme på mennene fordi de la merke til pilotaktige uniformer, flere bærbare PC-er og pappkartonger på rommet som var adressert til Syria, Jerusalem, Afghanistan og Jordan, lyder dokumentet.

- Besøkte kjente landemerker
Ifølge dokumentene skal de mistenkte ha besøkt kjente landemerker som World Trade Center, Frihetsgudinnen og Det hvite hus, samt flere områder i delstaten Virginia.

I tillegg hadde mennene flybilletter til en avgang fra Los Angeles til New York 10. september, men gikk aldri om bord på flyet. Dagen etter ble det samme flyet kapret av fem terrorister, som styrtet passasjerflyet i Pentagon i Washington.

Flybillettene og hotellrommet skal ha blitt betalt av en dømt terrorist, ifølge FBI.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.