RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

- Ny metode gir umiddelbar effekt

Sist oppdatert:
Umiddelbar beskyttelse mot alt fra virus og bakterier til giftstoffer og kreft.

Amerikanske forskere hevder å ha utviklet en ny vaksinasjonsmetode som gir umiddelbar beskyttelse mot alt fra virus og bakterier til giftstoffer og kreft.

Vanligvis tar det dager og uker før en vaksine virker, men en metode som er utviklet av Scripps Research Institute i California kan revolusjonere dette.

Metoden innebærer en prosess i to stadier, retter seg mot spesifikke celler og fører til umiddelbar og universell immunitet mot det man vaksineres mot, hevder forskerne.

Metoden, som er testet på mus i laboratoriet med godt resultat, er kjemisk og ikke biologisk som dagens vaksiner.

- Fordelen med denne metoden er at det åpner for å tilføre antistoffer like raskt som det tar å sette en sprøyte eller svelge en pille, sier Carlos Barbas som leder prosjektet.

- Dette er tilfelle uansett om det er en kreftcelle, influensavirus eller giftstoffer som miltbrann som soldater og sivile kan bli utsatt for under et biologisk terrorangrep, sier Barbas.

En rekke tester er nå innledet for å fastslå om den nye vaksinasjonsmetoden virkelig er så revolusjonerende som forskerne bak hevder.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere