RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ny PSP heter «PSP Go!»

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA (Scanpix)
Sist oppdatert:
Anerkjent nettside gir ny PSP både navn, lanseringsdato og tekniske spesifikasjoner.

(Spill): Rykter om en redesign av Playstation Portable har dukket opp med jevne mellomrom de siste månedene, ofte basert på informasjon fra utviklere som skal jobbe direkte med det nye systemet. Ifølge flere av ryktene vil den nye maskinen droppe UMD-formatet, ha to analoge styrespaker og en skjerm som kan åpnes og lukkes.

LES OGSÅ:- PSP 2 ligner iPhone | - Jeg vet PSP 2 finnes

Nå kaster den store amerikanske nettsiden 1up.com seg på bølgen. Kildene er også denne gangen utviklere som skal jobbe med produkter til den nye PSP-en.

Ifølge 1up.com har det nye systemet fått navnet PSP Go! og vil bli vist fram for første gang under E3-messen i Los Angeles mellom 2. og 4. juni. Go! er allerede et velkjent navn for PSP-eiere, en rekke av produktene fra Sony bærer dette navnet. GPS-pakken heter for eksempel «Go!Explore». Andre produkter heter «Go!View» og «Go!Cam».

LES OGSÅ:Våre favoritter til PSP (del 1) | Våre favoritter til PSP (del 2)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kildene hevder også at PSP Go! kommer med to forskjellige minnebrikker, enten åtte eller 16 gigabyte innebygd flashminne. Maskinen skal lanseres i september i Japan og sent i oktober, tidlig i november i USA. Ingen dato for Europa blir nevnt.

LES OGSÅ:5 grunner til å eie PSP | Glimrende PSP-action

Når det gjelder maskinvaren bekrefter kildene til 1up.com at UMD-formatet blir forkastet og at PSP Go! har en skyvbar skjerm som kan skjule kontrollknappene. Det blir imidlertid ikke implementert en ny analog styrespake, Sony beholder etter sigende dagens kontrolloppsett. Siden UMD-en forsvinner skal Sony ha tilrettelagt over 100 titler som kan lastes ned til maskinen. «Gran Turismo Mobile» sies å være en av storspillene ved lansering.

Sony selv ønsker ikke å kommentere påstandene overfor nettsiden. Nå er et det bare en drøy måned igjen til E3 - verdens største spillmesse - så forvent tonnevis med mer informasjon i begynnelsen av juni.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere