*Nettavisen* Nyheter.

- Ny skuddveksling i Karachi

OMFATTENDE: Pakistans største flyplass skal på ny være rammet av angrep. Foto: Fareed Khan (Ap)

Soldater løsnet skudd mot sikkerhetspersonell.

09.06.14 10:04

Det ble meldt om nye skuddvekslinger på Pakistans største flyplass mandag morgen. I følge Reuters er det to grupper sikkerhetsstyrker som skal ha skutt mot hverandre i panikk.

– Soldatene trodde en av flyplassens sikkerhetspersonell var en angriper, og løsnet skudd mot vedkommende, opplyser generalmajor Rizwan Akhtar i den paramilitære styrken i Pakistan.

Én person ble skadd som følge av misforståelsen.

Episoden skjedde kun få timer etter det forrige angrepet søndag kveld, hvor minst 23 ble drept.

Taliban står bak

Taliban påtar seg ansvaret for angrepet på flyplassen i Karachi i Pakistan søndag, opplyser en talsperson for opprørerne.

Den pakistanske fløyen av den islamistisk bevegelsen sier at angrepet var hevn for lederen Hakimullah Mehsud, som ble drept i et amerikansk droneangrep i november i fjor.

– Vi gjennomførte angrepet på flyplassen i Karachi for å hevne Hakimullah Mehsuds død, sier talsperson Shahidullah Shahid. Han sier at pakistanske myndigheters tilbud om fredssamtaler kun er et «krigsverktøy».

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

SKADET UNDER ANGREPET: En pakistansk soldat fraktes bort fra flyplassen i en ambulanse. Foto: Asif Hassan (Afp)


Ifølge de paramilitære styrkene var det var en gruppe utlendinger, blant annet etniske usbekere, som angrep lufthavnen.

– Tre militante sprengte seg selv i lufta da de ble omringet av soldater og sju ble drept av sikkerhetsstyrker, sier Akht

Generalmajor Rizwan Akhtar i den paramilitære styrken i Pakistan opplyser at terroristene søndag hadde på seg såkalte bombevester da de kom til flyplassen i to grupper. Angriperne satte fyr på terminalen som brukes til frakt.

Innstilte fly

Alle flyginger til inn- og utland ble innstilt da en av terminalene ble angrepet av ti personer natt til mandag. En talsperson for luftmyndighetene sier at flygingene vil bli gjenopptatt midt på dagen mandag.

Sikkerheten ved to andre flyplasser, blant annet i hovedstaden Islamabad, ble styrket som følge av angrepet i Karachi.

Karachi, som er Pakistans største by, opplever jevnlig terrorhandlinger satt i verk av den pakistanske fløyen av Taliban og av andre ytterliggående grupperinger.

Taliban har drept over 40.000 personer i Pakistan siden 2003.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.