RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Steve Parsons (Pa Photos)

- Nye trusler mot flyplasser og T-baner

Sist oppdatert:
Etterretningstjenester frykter nytt terrorangrep, og har hevet trusselnivået.

En britisk etterretningskilde opplyser til CNN at de sitter på ny informasjon om nye terrorplaner i og utenfor London.

Ifølge CNN er britisk etterretning bekymret for at det skal begås såkalte Mumbai-angrep mot tunnelbanestasjoner i London og mot flyplasser utenfor den britiske hovedstaden.

Mumbai-angrep
Ti terrorister væpnet med skytevåpen og granater angrep en rekke turistmål i finansbyen Mumbai i november 2008. Rundt 170 mennesker ble drept i angrepet. Terroreksperter frykter at denne type operasjoner kan bli mer vanlig i terrormiljøer.

En annen britisk etterretningskilde opplyser til CNN at de antatte terrorplanene har ført til at trusselnivået mot sivil luftfart og den sivile transportsektoren i London har blitt oppjustert fra betydelig til alvorlig.

Det generelle trusselnivået i Storbritannia er allerede satt til alvorlig.

- Angrep er høyst sannsynlig
- Trusselnivået i Storbritannia er satt til alvorlig, hvilket betyr at et angrep er høyst sannsynlig, og har vært det helt siden januar 2010, opplyste Metropolitan Police i London i en uttalelse torsdag.

I fjor høst advarte vestlige etterretningstjenester om at Al-Qaida planla såkalte Mumbai-angrep mot flere storbyer i Europa, og muligens byer i USA.

Det er ennå uklart om de nye terrorplanene kan kobles direkte til høstens advarsler. Men terrorplanene mot London kan ikke kobles til tidligere arrestasjoner i Storbritannia i forrige måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere