RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Fredag er det meldt godt vær flere steder i landet, spesielt østafjells. Men til helgen blir det kaldere. Dette bildet er tatt på Tjuvholmen i Oslo tirsdag for ni dager siden.
Fredag er det meldt godt vær flere steder i landet, spesielt østafjells. Men til helgen blir det kaldere. Dette bildet er tatt på Tjuvholmen i Oslo tirsdag for ni dager siden. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Nyt godværet på Østlandet fredag

Sist oppdatert:
For til helgen blir det kaldere.

De som har hatt godvær etter påskeferien, bør fredag nyte siste rest av forsmaken på sommervarme. I helgen blir det kaldere østafjells, mens det snur til det bedre i Nord-Norge.

Meteorologenes anbefaling til de mange som nyter solen i Sør-Norge, er ikke å utsette grilling og uteaktiviteter til helgen. Fønvind har gitt unormalt høye temperaturer de siste dagene, og gjør det også fredag, men så er det trolig stopp.

– Østafjells blir det en grei dag med høye temperaturer og sol fredag. Lørdag kommer det inn en front her også, som gir skyer og noe nedbør på ettermiddagen. Det blir også litt kaldere i helgen, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Noen voldsom nedgang i temperaturene blir det likevel ikke.

– Nei, det ser ikke ut som om det er noen kulde på vei. Det blir ikke så varmt som det har vært denne uken, men mer mot normalen framover. Rundt 10 grader, som er vanlig makstemperatur på denne tiden av året, forklarer Moxnes.

Kjølig, men penere
Andre veien går det i Nord-Norge, der man stedvis fortsatt vil ha dårlig vær fram mot helgen før det snur. Særlig Nordland får kjenne på lavtrykkene før helgen melder sin ankomst.

– Vi har en aktivitet som for det meste preger Nordland. Ganske hissige lavtrykk som kommer inn mot kysten og gir vind opp mot liten storm. Det blir heller ikke de altfor høye temperaturene. Spesielt i innlandet fryser det på om natta, sier Ida Fossli, vakthavende meteorolog i Tromsø.

Hun har samtidig noen oppmuntrende ord, for eksempel til dem som vil ta turen til Aspmyra for å overvære eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Molde lørdag ettermiddag.

– Det ser ganske bra ut på lørdag. I helgen blir det bedre vær, men det kan komme et nytt lavtrykk mot Nordland utover søndagen.

Vindfulle dager
Også Trøndelag og Møre og Romsdal opplever et utfordrende vær, men det verste skal være over i løpet av fredag kveld. Yr.no har utstedt OBS-varselfor fylkene på grunn av kraftig vind.

Det forteller at vinden på Nordvestlandet fra natt til fredag vil øke til liten storm utsatte steder og i fjellet, og full storm nær Stad. Trøndelag kan i samme periode vente seg full storm på utsatte steder.

Det blir for øvrig temperaturer fra rundt fem grader og oppover på Vestlandet og i Trøndelag utover uken, særlig lørdag kveld. I starten av neste uke vil det komme mer nedbør i vest. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere