RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nøytralt til positivt fra DnB og NOR

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier venter ikke store kursutslag etter dagens tall fra fusjonskameratene DnB og Gjensidige NOR. Effekten kan bli nøytral til svakt positiv
Les også: Resultatvekst for fusjonskameratene

I en første oppdatering til kundene, skriver ABG Sundal Collier at resultat før skatt for DnB var 10 prosent over meglerhusets anslag, justert for de høyere tapsavsetningene som ble meldt sist fredag.

Det pekes imidlertid på at kvaliteten på resultatet var relativt svak, med negative avvik på netto renteinntekter, mens de positive avvikene kom innen verdipapirrelaterte områder som liv og trading. I positiv retning trekker kostnadskontroll og sterke kurtasjeinntekter.

Resultat før skatt i Gjensidige NOR var 11 prosent over meglerhusets anslag. Kvaliteten på resultatet før tap var god, med høyere enn ventet netto renteinntekter, og kostnader som var lavere enn ventet.

Den negative overraskelsen i Gjensidige NOR var utlånstapene, som var 100 millioner høyere enn ventet.

- Alt i alt tror vi resultatene er nøytrale til svakt positive for aksjekursene. Vi regner ikke med vesentlige endringer i våre estimater, skriver ABG Sundal Collier i notatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere