RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Obama har sådd frø for hat og hevn

Foto: STRINGER (EPA)
Sist oppdatert:
Al-qaida-leder Osama bin Laden truer USA i ny tv-tale.

- Obama og hans administrasjon har sådd frø for hat og hevn mot USA, sier Osama bin Laden i en tv-tale som ble sendt på TV-kanalen Al Jazeera onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Han sa videre at Obama fortsetter i fotsporene til George W. Bush og ba amerikanerne være forberedt på konsekvensene av politikken til Det hvite hus.

«Blodig beskjed»
- La det amerikanske folk forberede seg på å fortsette å høste det lederne av Det hvite hus sår i de neste år og tiår, sier bin Laden.

Bin Laden sier at USAs politikk overfor Pakistan har skapt fiendskap blant muslimer.

Al-Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahri sier en en lydfil som ble publisert på en islamistisk nettside tirsdag at muslimer hadde mottatt Obamas «blodige beskjed», som var en henvisning til Obamas sjarmoffensiv i Midtøsten.

Drar videre til Kairo
USAs president Barack Obama er onsdag på besøk i Saudi Arabia for å diskutere Midtøsten-konflikten, Iran og oljepolitikk.

Obama vil overnatte i Saudi-Arabia før han drar videre til Kairo, hvor han skal holde en tale det er stilt store forventninger til.

- Nullstille vår relasjon
Presidentens talsmann, Robert Gibbs, sa tidligere at talen handlet om å «nullstille vår relasjon til den muslimske verden».

Obama selv har advart mot å forvente for mye av talen, som han selv omtalte som et første skritt til en åpnere dialog med muslimene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere