*Nettavisen* Nyheter.

- Obama møter ikke pressen i Oslo

Foto: JASON REED (REUTERS)

Det hvite hus skjærer kraftig ned på presidentens norgesprogram.

04.12.09 18:28

Barack Obamas ankomst i Norge den 9. desember blir noe tidligere på dagen enn tidligere ventet, og dermed blir også flere punkter på programmet til den amerikanske presidenten under norgesbesøket endret. Blant annet kommer den eneste store internasjonale pressekonferansen med Obama trolig til å bli avlyst, melder NRK.

Ifølge statskanalen vil også det korte pressetreffet med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bli avlyst. Nobelinstituttet vil imidlertid ikke bekrefte om dette stemmer.

Det er ikke kjent om avlysningen av de to pressetreffene har noe å gjøre med at den amerikanske presidenten ønsker å slippe å svare på spørsmål om den kontroversielle fredsprisutdelingen.

- Det som tidlig ble gjort klart fra amerikansk side er at presidenten skal styre USA under oppholdet i Oslo. USA har jo verdensomspennende interesser, så de har understreket at det må være mye tid for Obama til å ta seg av disse sentrale oppgavene, sier Geir Lundestad, direktør ved Nobelinstituttet til NRK.

Den amerikanske presidenten og fru Obama ankommer Oslo fra klimatoppmøtet i København og det er ventet at de vil besøke Nobelinstituttet allerede samme dag.

Deretter skal presidenten og førstedamen på audiens hos kongen på slottet neste fredag, før de begge skal delta på selve prisutdelingen i Oslo rådhus.

Barack og Michelle Obama forlater Norge den 11. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.