RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Obama var aldri i fare under Mexico-besøket

Washington (NTB-AFP): Det hvite hus avviser ryktene om at president Barack Obama under sitt besøk i Mexico nylig var i kontakt med en mann som få dager senere døde av svineinfluensa.

Det var under sitt besøk i nabolandet 16. april at det angivelige møtet fant sted, da Barack Obama ble vist rundt på Det nasjonale antropologimuseet i Mexico by.

Museets direktør Felipe Solis fulgte den amerikanske presidenten rundt, men døde sju dager etter besøket. Mexicanske aviser har siden hevdet at Solis hadde symptomer på svineinfluensa, men dette blir nå avvist.

- Solis døde av komplikasjoner knyttet til en annen sykdom og ikke av svineinfluensa, sier en talsmann for Mexicos ambassade i Washington, Ricardo Alday.

Medisinske kilder i Mexico by bekrefter dette og opplyser at Solis led av diabetes, sviktende immunforsvar og høyt blodtrykk.

Det hvite hus bekreftet søndag at Obama ble holdt under nøye oppsyn av helsepersonell som følge av besøket i Mexico, men dette blir nå avdramatisert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere