RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Obama vil ha ham «død eller levende»

Foto: HO (EPA)
Barack Obama skal ha godkjent likvideringen av en amerikaner.

Administrasjonen til president Barack Obama skal ha beordret at en amerikansk terrormistenkt skal bli pågrepet død eller levende, noe som aldri er blitt gjort i krigen mot terror, skriver The New York Times.

Den radikale muslimske lederen Anwar al-Awlaki blir direkte koblet til massakren på den amerikanske militærbasen Fort Hood i Texas, hvor 13 amerikanske soldater ble drept av en medsoldat, samt det mislykkede terrorangrepet på et passasjerfly i Detroit første juledag 2009.

Ifølge avisen skal Awlaki ha vært delaktig i begge terrorangrepene mot USA.

- Aldri skjedd før
Offisielle kilder opplyser til avisen at Awlaki er medlem av en al-Qaida-gruppe som opererer på Den arabiske halvøya.

Kildene tror også at Awlaki, som skjuler seg i Jemen, jobber aktivt med å rekruttere nye medlemmer til terrororganisasjonen.

Beordringen skal være helt enestående av sitt slag, og en tidligere medarbeider av Bush-administrasjonen kjenner ikke til noen tilfeller hvor en amerikaner er blitt beordret pågrepet død eller levende i den såkalte krigen mot terror.

Begrepet «krigen mot terror» ble lansert av Obamas forgjenger George W. Bush etter terrorangrepene i New York og Washington D.C. i 2001.

- Kan drepe amerikanere
Men muligheten for likvideringer av amerikanere i krigen mot terror har vært luftet tidligere – uten at Awlaki har blitt nevnt med navn.

- Vi i etterretningsmiljøet gjør konkrete grep mot terrorister. Hvis det innebærer drapet på en amerikaner, så skaffer vi tillatelse til å gjøre det, sa direktør for nasjonal etterretning, Dennis Blair, under en kongresshøring i februar.

Direktør for nasjonal etterretning er tittelen på et amerikansk embete som ble opprettet som følge av terrorangrepet 11. september 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere