RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Obama vil kutte 3,8 billioner dollar

Foto: TIM SLOAN (AP)
Sist oppdatert:
3,8 billioner dollar skal angivelig barberes bort fra det amerikanske statsbudsjettet for 2011. Likevel står president Barack Obama igjen med et underskudd på 1,6 billioner.

Obama skal mandag offentliggjøre budsjettforslaget for finansåret 2011, som begynner 1. oktober i år.

Ifølge The New York Times er 120 budsjettposter enten fjernet eller kuttet kraftig. De totale kuttene i budsjettet skal ifølge avisen beløpe seg til 3,8 billioner dollar, i overkant av 22.500 milliarder kroner.

En kilde i Kongressen forteller til nyhetsbyrået Reuters at Det hvite hus regner med et underskudd i årets budsjett på 1,6 billioner dollar. Beløpet tilsvarer nesten 9500 milliarder kroner og er langt høyere enn de 1,35 billionene som ble anslått av Kongressens budsjettkontor i forrige uke.

For å forsøke å håndtere det stadig økende underskuddet har Obama tidligere forpliktet seg til ikke å fryse nasjonale utgiftsposter på budsjettet de kommende tre årene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere