- Obama vurderer begrenset militæraksjon mot Syria

Washington (NTB): USAs president Barack Obama vurderer en militæraksjon mot Syria som er begrenset i omfang og varighet, melder Washington Post.

Meningen skal være å straffe og avskrekke Assad-regimet etter den angivelige bruken av kjemiske våpen i borgerkrigen i landet.

USA ønsker ikke å bli dratt dypere inn i borgerkrigen, og planlegger derfor en militæraksjon som sannsynligvis ikke vil vare mer enn to dager. Planene Obama vurderer omfatter bruk av krysserraketter og langtrekkende bombefly, skriver avisen, som siterer anonyme kilder i den amerikanske regjeringen.

Tre faktorer skal være avgjørende for om USA går til aksjon. Obama venter på sluttføringen av en etterretningsrapport om hvem som sto bak den angivelige bruken av kjemiske våpen i Damaskus i forrige uke. Utfallet av konsultasjoner med Kongressen og USAs allierte er et annet springende punkt, og Washington vurderer også om et eventuelt angrep vil være i strid med folkeretten.

Ifølge Washington Post er krigsskip med krysserraketter allerede på plass i Middelhavet.

Utenriksminister John Kerry sier FN-inspektørenes arbeid på åstedet for angrepet i Damaskus er viktig, men at det ikke er avgjørende for å bevise Assad-regimets involvering i det angivelige kjemiske angrepet. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.