RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Obamas politikk øker terrorfaren

Washington (NTB-Reuters): USAs tidligere visepresident Dick Cheney tror Barack Obamas politikk øker faren for at terrorister kan lykkes med å angripe USA.

- Om de klarer det eller ikke, kommer an på om vi opprettholder tiltakene som har gjort oss i stand til å avverge alle forsøkene på omfattende angrep mot USA siden 11. september, sier Cheney til medieorganisasjonen Politico.

Han mener USA ville ha blitt utsatt for et nytt angrep hvis ikke regjeringen til George W. Bush hadde innført mer omfattende overvåking, og godkjent omstridte metoder for å avhøre terrormistenkte.

Enkelte av de omstridte metodene er å regne som tortur.

- Å ivareta landets sikkerhet er en vanskelig, vond, skitten og ubehagelig oppgave. Disse menneskene er onde. Og vi kommer ikke til å vinne ved å vende det andre kinnet til, sier Cheney.

Barack Obama har allerede gitt ordre om at amerikanske sikkerhetsstyrker ikke får mishandle fanger. I tillegg vil han stenge fangeleiren i Guantanamo-bukta på Cuba og etterretningsorganisasjonen CIAs hemmelige fengsler i utlandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere