*Nettavisen* Nyheter.

- Obduksjonen ga ingen svar

Foto: Facebook (Privat)

Det er fortsatt uklart hva som skjedde med Julie Michelle Bergheim (22)

13.06.09 15:04

Obduksjonen av norske Julie Michelle Bergheim (22), som døde på Phi Phi-øyene i Thailand 4. mai, gir ingen svar på hva jenta døde av.

Thailandske myndigheter skal nå ha avsluttet undersøkelsene av hva som gjorde at Julie Michelle og amerikanske Jill St. Onge (26) døde i forrige måned, uten å komme fram til en dødsårsak, melder Phuket Gazette.

Den norske ambassadøren til Thailand, Merete Fjeld Brattested bekrefter overfor Nettavisen at resultatene av obduksjonsrapporten ble sendt til ambassaden onsdag, og at den deretter ble videresendt familien. Hun sier at hun ikke ønsker å kommentere innholdet i rapporten, av hensyn til familien.

Les også: - Lungevevet var borte

Utelukker matforgiftning
Ifølge obduksjonsrapporten fra det rettsmedisinske instituttet i Bangkok har de ikke klart å finne en entydig dødsårsak.

- Vi har ikke funnet noe som kan ha forårsaket dødsfallene. Det var ingen tegn til dødelige kjemikalier i blodet eller vevet til kvinnene, sier doktor Buncha Kahkhong til lokalavisen Phuket Gazette.

Ifølge legen kan matforgiftning avvises.

- Jeg kan definitivt si at det ikke var tegn til forgiftning i noen av prøvene tatt av de to kvinnene.

Han legger til at de to kvinnene ikke spiste den samme maten i forkant av dødsfallene, og at det dersom matforgiftning var dødsårsaken, trolig hadde ført til flere dødsfall.

Ifølge avisen Phuketwan har rettsmedisinsk institutt i Bangkok, hvor obduksjonene ble gjennomført, foreløpig ikke kommet med en uttalelse.

Les også: - Tror hun døde av luften i rommet

Åpner for samarbeid
Jill St. Onge og Julie Michelle Bergheim døde med kort tids mellomrom mens de ferierte på Phi Phi-øyene i Thailand, og begge kvinnene bodde på gjestehuset Lalina.

Legen mener den videre etterforskningen må fokusere på miljøfaktorer, og på de personlige forholdene rundt de to kvinnene.

- Selv om obduksjonsrapportene har vært mangelfulle, har vi mye informasjon å jobbe videre med, sier han.

Han åpner også for å samarbeide med norske og amerikanske myndigheter.

- Det er også i vår interesse å finne årsaken til kvinnenes død, slik at vi kan unngå liknende dødsfall i fremtiden, sier legen til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.