RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ocean Rig-oppgang uten substans

Sist oppdatert:
ABG Sundal Collier mener det ikke er noe grunnlag for den sterke kursoppgang for riggaksjen Ocean Rig den siste tiden, og opprettholder en salgsanbefaling
Meglerhuset ABG Sundal Collier har ikke tro på de store hyggelige meldingene og tallene når Ocean Rig legger frem tall fredag, ifølge en oppdatering. Det vises blant annet til 18 dagers nedetid for Eirik Raude-riggen i juni.

I tillegg har begge de avansert riggene begynt på nye kontrakter med lavere rater i løpet av kvartalet. Det indikeres et fall på 15-20 prosent i forhold til tidligere kontrakter.

Når det gjelder den siste tidens kursoppgang, mener meglerhuset at den er grunnløs. Markedet for dypvannsrigger er fortsatt svakt, selv om det skal ha materialisert seg kontrakter utenfor Vest-Afrika, som kan sikre Leiv Eriksson-riggen lengre kontraktsdekning.

Det bekymrer også ABGSC at det er ikke er noen signaler om nye potensielle kontrakter for Eirik Raude, som opererer i det canadiske markedet. ABGSC tror ikke at selskapet er noen oppkjøpskandidat for det neste året, og viser til den voldsomme giring i selskapet.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 5 NOK
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 13. august 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere