- Økologisk mat er ikke sunnere

Foto: Shutterstock

Forskere avviser helsegevinster.

(SIDE2): Det er en myte at økologisk er mer miljøvennlig, dyrevennlig og sunnere, skriver Aftenposten.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bioforsk trekker fram disse årsakene til at økologisk ikke er mer miljøvennlig:

En åkerlapp som kun er basert på naturlig gjødsling, skiller ut mer miljøskadelig nitrat, fordi økologisk landbruk baserer seg på mer husdyrgjødsel innebærer det større utslipp av metan- og lystgass.

Ikke flere antioksidanter
Det er heller ikke funnet bevis på at maten som fremstilles inneholder flere næringsstoffer.

- Det er gjort en del undersøkelser på næringsstoffinnhold, men det viser ingen signifikante forskjeller. Innholdet av antioksidanter er heller ikke større i økologiske matvarer, sier Arnhild Haga Rimestad i Helsedirektoratet til avisen.

Fordi økologisk grønnsaker ikke er like robuste som grønnsaker som er dyrket med kunstgjødsel, så blir ofte disse pakket inn i plast og mer emballasje.

Les saken: - Legg igjen søpla i butikken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.