RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oljeaksjer er undervurdert

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Morgan Stanley fastholder sitt positive syn på oljeaksjene og har begge de to største oljeselskapene som gode kjøp i det europeiske markedet.
Morgan Stanley fastholder fredag at de er positive til energisektoren.

- Vi holder på Attractive-anbefalingen, og vi tror energi er undervurdert, skriver investeringsbankens analytikere i et notat NA24 iMarkedet har fått tilgang til. De skriver i rapporten at de, som de andre analytikerne, har sett på oljeaksjene igjen etter store kursbevegelser og konkluderer med at alt er som før.

- Utsiktene er robuste. Vi mente at sektoren var attraktiv i januar, og vi tror den er mer attraktiv i dag, skriver Morgan Stanley i sin rapport.

Meglerhuset mener at den siste tids nedgang i markedet har skapt interessante nivåer å komme seg inn i energiaksjene på.

Blant annet er prisingen på selskapene, etter kursnedgangen, relativt sett de laveste på 10 år. Ser man markedsverdi i forhold til resultatene er de laveste på 10 år.

For andre halvår forventer meglerhuset at inntjeningsestimatene for oljeselskapene vil stige, og risiko for marginer som stiger kraftig innenfor raffinering. Samtidig forventes det økte investeringer samt en akselerering av konsolideringen i bransjen.

I rapporten trekker Morgan Stanley frem SBM Offshore, Gazprom, Neste, Repsol, Norsk Hydro og Statoil blant flere interessante kjøp i det europeiske markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere