RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OMAR: Politiet i København ga nylig ut dette bildet av Omar Abdel Hamid El-Hussein, som skal være tatt i forbindelse med skytingen i København.
OMAR: Politiet i København ga nylig ut dette bildet av Omar Abdel Hamid El-Hussein, som skal være tatt i forbindelse med skytingen i København. Foto: Københavns Politi (NTB scanpix)

- Omtal ikke terroristen som muslim

Skoler i Danmark får beskjed om at islam ikke har noe å gjøre med terroren i København.

I et brev til kommunens skoler, anbefaler Odense kommune å ikke nevne islam når lærerne snakker om terrorangrepet i København.

- Omtal terroristen fra København alene som gjerningsmann - ikke som muslim. Religion er ikke avgjørende, sikriver kommunen til skolene, forteller Fyens Stiftstidende.

Lørdag gikk 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein til angrep på at debattarrangement om Muhammed-tegninger og mot en jødisk synagoge i København. Den 55 år gamle danske regissøren Finn Nørgaard og den 37 år gamle jødiske vakten Dan Uzan ble drept i angrepene.


- Uansett hva etterforskningen vil vise, så er ikke etnisitet, religion eller noe annet avgjørende. Det avgjørende er derimot at det er snakk om en gjerningsmann og to drap og flere drapsforsøk, skriver kommunen i brevet fra som er sendt ut til lærere og pedagoger ved barneskoler, ungdomsskoler og ungdomsklubber.

Kommunens brev får kritikk av psykolog Kuno Sørensen i danske Redd Barna.

- Det er helt galt. Barna kan jo selv lese at den religiøse motivasjonen spiller inn. Da må man diskutere det, sier han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere