RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OPEC-disiplin kan holde oljeprisen oppe

Sist oppdatert:
Den iranske oljeministeren Kazem Vaziri Hamaneh gir OPEC æren for at oljeprisen har snudd opp igjen den siste uken, tror de kan unngå nye fall.
I en tv-tale sent tirsdag kveld på iransk tv sa oljeministeren at gjennomføringen av de to produksjonskuttene blant medlemmene av oljekartellet OPEC har stabilisert oljeprisen, melder Dow Jones Newswires.

Det var i oktober og desember at OPEC-landene bestemte seg for kutt i produksjonen på henholdsvis 1,2 millioner og 500.000 fat per dag med virkning fra 1. november og 1. februar.

Dette har snudd oljeprisen etter store fall på ny året, hvor OPEC oljepriskurv falt til nærmere 46 dollar fatet, til nå å ligge over 53 dollar fatet.

Vaziri mener at mellom 70 og 75 prosent av det vedtatte kuttet i oktober nå er gjennomført av medlemmene, han mener at dersom medlemmene holder seg til de vedtatte kuttene kan oljemarkedet slippe det sesongmessige fallet i prisen i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere