RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OPEC styrer etter inntektsmaksimering

Sist oppdatert:
Meglerhuset Dresdner Kleinwort Wasserstein tror OPEC og Saudis mektige oljeminister Ali al-Naimi vil fortsette å forsvare en oljepris som ligger langt over deres offisielle prisitervall
I en oppdatering skriver senior energianalytiker Mehdi Varzi i DrKW at han tror oljekartellet selv ved en svakere etterspørselsvekst enn forventet vil forsøke på å holde oljeprisen over 35 dollar fatet.

- Inntektsmaksimering forsetter å være hovedmålet i OPEC-politikken, mener DrKW-analytikeren.

Han mener at produksjonskuttene i januar understreker at OPEC oljeministere ønsker å forsvare oljeprisoppgangen i fjor.

- Økende inntektsbehov ser ut til å få OPEC til å plassere et gulv på rundt 35 dollar fatet for OPEC oljekurv, heter det i analysen.

En pris på OPECs priskurv på 35 dollar fatet tilsvarer omkring 37 dollar fatet for nordsjøolje og knappe 40 dollar fatet for Western Texas Intermediate-kvaliteten som handles i New York.

Det forventes at OPEC vil fortsette å fokusere på kortsiktig styring av oljeprisen, og utviklingen i oljeprisen fra i dag og OPEC-møtet den 30. januar vil avgjøre om det blir nye produksjonskutt.

- Det høres ut som et nytt år med periodiske oljeprishopp over 50 dollar fatet. Men om aksjeinvestorene vil være forbredt på å prise oljeaksjer over 30 dollar fatet er et annet spørsmål, mener Varzi.

I januar forventer DrKW en snittproduksjon på 28,8 millioner fat pr. dag, ned en million fat fra snittet i november og desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere