RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OPEC vil gi volatilt tankmarked

Sist oppdatert:
Frontline forventer at OPECs styring etter oljepris og lagernivåer vil fortsette å gi et volatilt tankmarked fremover, men er overrasket over reaksjonen på gårsdagens OPEC-kutt
Les også: - Kosmetiske OPEC-kutt kjøpsmulighet på Frontline

Det kom frem under en presentasjon finansdirektør Tom. E Jebsen i Frontline holdt på DnB Markets' shippingseminar i Oslo torsdag.

- OPEC vil fortsette å styre mot lave oljelagre. Det vil bety at de vil styre produksjonen etter sesongmessige svingninger i etterspørselen. Det vil gi oss to gode kvartaler og to ganske svake kvartal hvert år. I snitt vil vi tjene bra med penger, sa Jebsen på presentasjonen.

Jebsen viste liten forståelse for oljeprisens reaksjon på gårsdagens overraskende produksjonskutt fra oljekartellet. OPEC bestemt seg for å kutte 900.00 fat pr. dag fra 1. november.

- Det OPEC sa var at de tror det irakiske folket kan øke produksjonen til 2 millioner fat ved jul, de sa ingen ting om lavere etterspørsel, poengterte Jebsen.

Når det gjelder effekten av den økte irakiske produksjonen på tankmarkedet mener Jebsen den vil bli nøytral. Iraks eksport gjennom Persiagulfen og middelhavshavnen Ceyhan, vil bli kompensert av tilsvarende kutt fra markedsnære produsenter som Venezuela, Nigeria, Libya og Indonesia.

Uenige om norsk sokkel

Det dominerende aframax-rederiet Teekay var også tilstede under seminaret, og ble presentert av finansdirektør Peter Evensen. Teekay er blant annet tungt eksponert på norsk sokkel som følge av kjøpene av bøyelasterrederiet Ugland Nordic Shipping og Statoils Navion.

- Jeg har lagt merke til hva som skjer rundt Statoil den uken jeg har vært her og frykten for fallende produksjon på norsk sokkel fremover. Vi tror det er mer oppside, sa Evensen, som mener at ny teknologi, nye funn og nye skatteregler vil føre til en fortsatt høy produksjon fremover.

- Det vil vare lenger enn mange tror, sa Evensen.

Frontlines Jebsen delte ikke Evensens syn.

- Det er på ingen måte mulig å erstatte felt som Troll, Ekofisk og Statfjord med satellitter og ny teknologi, sa Jebsen, som også forventer fall i den nordamerikanske produksjonen fremover, og til og med Venezuelas produksjon.

Derimot har Jebsen stor tro på at Russland vil fortsette å øke produksjonen de neste årene. Ifølge Jebsen vil brorparten av dette ende opp på aframax’er og suezxmax-tankskip i Svartehavet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere