*Nettavisen* Nyheter.

- Oppmuntrende resultater

Resultatene var mye bedre enn ventet, mener analytikere om dagens rakettaksje.

Questerres oppløftende testresultater fra en av de horisontale brønnene i St. Edouard i canadiske St. Lawrence Lowlands sørger for et solid aksjeløft tirsdag formiddag.

Øker forventningene
Analytikerne er meget positive etter nyheten.

- Questerre har annonsert oppmuntrende brønnresultater, med en stabil flyt på 5 millioner kubikkfot per dag, godt over guidingen på 1,5-2 millioner per dag, og godt over våre forventninger om 2,0-2,5 millioner kubikkfot per dag, skriver Pareto Securities.

- Vi øker vår forventning om flytrate fra 2,5 millioner bubikkfort per dag til 3,5 milliner kubikkfot per dag, og øker sannsynligheten for suksessfaktor på Utica fra 40 til 60 prosent, skiver meglerhuset.

Questerre meldte tirsdag morgen at de første flytratene i den horisontale brønenn var på 12 millioner kubikkfot per dag, og gjennom testen ble snittraten av naturgass målt til 6 millioner kubikkfot per dag. For tiden er brønnen fortsatt i gang på en utvidet produksjonstest og den nåværende flytraten fra brønnen er på 5 millioner kubikkfot.

Mye bedre enn ventet
First Securities skriver at testresultatet var mye bedre enn ventet.

- Og som et resultat av dette forventer vi at aksjen vil reagere kraftig oppover.

Dersom man tar 6 millioner kubikkfot per dag som en gjennomsnittlig rate vil dette indikere en aksjeverdi på 138 kroner, skriver meglerhusets analytiker, og legger til:

- Men, ettersom skifergassbrønner har høy statistisk variasjon, ville vi være veldig forsiktige med å støtte oss for mye på resultatet fra denne ene brønnen. Men resultatet er åpenbart svært oppløftende, og vi kommer til å oppgradere våre estimater, skriver First Securities.

First har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 23 kroner på Questerre.

Les også: - Skyhøy oppside i Questerre

Flere er også optimistiske. - Dersom vi antar dette som et gjennomsnitt for hele Utica, indikerer våre NPV-kalkulasjoner (justert nåverdi) en verdi på rundt 200 kroner per aksje for Questerre, skriver ABG Sundal Collier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.