*Nettavisen* Nyheter.

- Opposisjonen godtar immunitetsavtale

Demonstranter i Jemens hovedstad lørdag. Foto: MOHAMMED HUWAIS (Afp)

President Ali Abdullah Saleh i Jemen skal ha gått med på å gå av mot immunitet.

23.04.11 21:48

CNN melder lørdag kveld at opposisjonen i Jemen i prinsippet skal ha gått med på avtalen om at president Ali Abdullah Saleh skal gå av innen 30 dager mot immunitet for han selv og hans familie. En høytstående myndighetsperson i det jemenittiske utenriksministeriet skal ifølge CNN ha sagt at Saleh går med på avtalen, men han har ennå ikke signert den.

Presidenten skal ha akseptert en politisk avtale utarbeidet av Gulf landenes Samarbeidsråd (GCC) som går ut på at han går av innen 30 dager i bytte mot immunitet for han og hans nærmeste familie, skrev Wall Street Journal tidligere lørdag.

BBC skriver at myndighetene i hovedstaden Sanaa har bekreftet at presidenten har gått med på denne avtalen.

Denne vendingen kommer etter at Jemens nærmeste allierte, Saudi-Arabia og De Forente Arabiske Emirater, har gjort et tungt diplomatisk arbeid på bakrommet for å få en avtale i stand.

- Har akseptert det
Jemens nøkkelpartnere i den arabiske verden og USA har den siste tiden vært bekymret for at opprøret i landet har satt arbeidet mot terrororganisasjonen Al-Qaida kraftig tilbake i Jemen. Mange av styrkene til presidentens sønner og nevøer som var i Al-Qaida-dominert områder har blitt kommandert vekk fra disse og blitt satt til å forsvare presidentens residens og hovedstaden Sanaa.

- President Saleh har ønsket forslaget velkommen og akseptert det. Til tross for at president Saleh gjennom konstitusjonelle rettigheter kan holde på makta, er han villig til å gå av frivillig, sier presidentens rådgiver Tariq Shami til Wall Street Journal.

Splittet
President Salehs helomvending har lagt press på opposisjonen i landet som de siste dagene har blitt splittet på grunn av den politiske stillstanden i landet de siste dagene, hvor begge demonstranter fra begge sider har tatt til gatene.

Disse demonstrasjonene har pågått siden januar og har krevd presidentens avgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag