*Nettavisen* Nyheter.

- Opposisjonen svartmaler norsk økonomi

- Det er bare i Stortinget det deppes over norsk økonomi, nærmest harselerte finansminister Kristin Halvorsen (SV) i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

19.05.08 00:17

Uttalelsen falt etter at opposisjonen gikk til angrep på regjeringens skattepolitikk og hevdet at den på sikt ville føre til dårligere tider for norsk næringsliv, og dermed også ramme velferden.- Denne deppingen finnes verken i næringslivet eller på Børsen, der jeg var for et par dager siden og opplevde «all time high», sa finansministeren.Skatteinngangen

Det hele startet med at Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner viste til at skatteinngangen fra fastlands-Norge økte med 7,2 prosent fra 2004 til 2005. Han tok dette som et bevis på at den forrige regjeringens skattepolitikk hadde virket.- Skattelettepolitikken truer ikke velferden. Nå har vi fått fasitsvaret, hevdet Sanner.


Halvorsen svarte at Sanner ikke hadde noe fasitsvar med to streker under. Hun mente at hans konklusjoner var lettvinte.- Økningen i skattene fra 2004 til 2005 må ses i sammenheng med nedgangen i 2003 og 2004. Vi har ingen planer om å endre skattepolitikken, slo hun fast.Taus om velferdskutt

I et svar til Ulf Leirstein (Frp) senere i spørretimen slo Halvorsen fast at regjeringen ikke har som siktemål å kutte i velferdsordningene.Spørsmålet om kutt kom opp i forbindelse med at et internt utvalg i Sosialistisk Venstreparti har foreslått flere områder der det kan kuttes for å få ned de offentlige utgiftene- Utvalget må stå for sine egne forslag. Svaret på hva resultatet blir, får ingen før statsbudsjettet for 2007 legges fram til høsten. Jeg vil da stå inne for alle forslag, sa Halvorsen.Venstres parlamentariske leder, Lars Sponheim, trakk fram forslaget om å kutte i landbruksoverføringene. Han viste til Senterpartiet som ikke går med på at det skal avvikles et eneste bruk i Norge.- Hvor mye vil regjeringen kutte, spurte han retorisk selv om han visste at det ikke var noe klart svar å få.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.