RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

- Oppretter én ekstra plass for Støre

Sist oppdatert:
Aps vedtekter må endres kjapt for at Jonas Gahr Støre skal få sentralstyreplass.

VG Nett meldte tirsdag kveld at Aps sentralstyre hadde et ekstraordinært møte som befattet en utvidelse i sentralstyre for at utenriksminister Jonas Gahr Støre skulle sikres plass. Han skal etter planen få plass i sentralstyre under partiets landsmøte nå til helgen.

Leder for Aps valgkomité, Martin Kolberg, opplyste i går sentralstyret om hvordan Jonas Gahr Støre skal sikres en plass der: Det skal utvides fra 20 til 21 medlemmer, dette betyr at ingen som ønsker og fortsatt ha sin plass der, kommer til å vrakes, skriver Dagbladet.

Ikke etter boka
Bestemmelser skjer ikke helt etter partiets vedtekter. Det er for eksempel vedtektsfestet at Ap har 19 sentralstyremedlemmer som er valgt på landsmøtet, samt AUFs representant. For å endre vedtektene må forslaget sendes til sentralstyre fire måneder før landsmøtet, skriver Dagbladet.

- Bør komme på eget kjøl
- Det er flott å få Jonas inn i sentralstyret, men han bør jo komme på egen kjøl. Han trenger jo ikke å bli kvotert inn. Det er jo en desavuering av ham. Det er ikke noe underskudd på menn fra Oslo Aps sentralstyre. Oslo Ap må prioritere, og gjøre et valg som alle andre, sier fylkesordfører i Sør-Trøndelag til Dagbladet.

At Gahr Støre får en plass i sentralstyre fører til at hans kandidatur som fremtidig leder for Ap og statsminister styrkes, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere