*Nettavisen* Nyheter.

- Opprørere har tatt ny oljeby

Foto: SUHAIB SALEM (Reuters)

De libyske opprørerene fortsetter å ta tilbake kontrollen over strategiske byer.

27.03.11 21:31

Lørdag tok opprørerne tilbake kontrollen over den strategisk viktige oljebyen Ajdabiya i Libya, en by som hadde vært styrt av Gaddafis regjeringsstyrker i seks dager.

På vei mot Gaddafis fødested
Overtakelsen ble feiret i byens gater, med dansing på ødelagte stidsvogner, veiving med flagg og skyting i lufta.

Søndag har opprørerne tatt kontrollen igjen over oljebyen al-Brega, melder CNN.

I løpet av dagen har de også tatt tilbake byen Ras Lanuf, en havneby som ligger 150 kilometer unna. Ifølge BBC beveger de igjen mot Gaddafis fødested, byen Sirte.

Takker vesten
Opprørerne sier også at de vil fortsette mot byen Tripoli, der koalisjonsstyrkene har bombet en rekke mål de siste dagene.

- Takk Storbritannia, takk Frankrike, takk USA, sier en opprører om det vestlige luftangrepet mot Gaddafi, ifølge Reuters.

De allierte involverte seg i kampene for åtte dager siden, etter at FNs sikkerhetsråd godkjente tiltak for å beskytte sivile.

- Gaddafis styrker legger fra seg våpen og uniformer, og kler seg vanlig. Vi er ikke lenger redde for dem, sier en av opprørerne til nyhetsbyrået AFP. Det skriver BBC.

Protestene mot Gaddafis fire tiår ved makten i landet startet i midten av februar.

Lørdag løp en libyisk kvinne inn på hotellet Rixos i byen Tripoli, og hevdet overfor utenlandske journalister at hun var blitt voldtatt av menn fra regjeringsstyrkene.
Les også: - De bandt meg fast

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.