*Nettavisen* Nyheter.

- Opptar meg ikke så veldig

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Berit Kjøll-fakturaen gir ikke Brustad hodebry.

02.09.09 15:39

Geelmuyden.Kiese (GK) har fakturert statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll, for 754.322,50 kroner, inklusiv merverdiavgift, for perioden 6. april til 21. mai.

Fortsatt står regningen ubetalt.

- Jeg opplever ikke at denne saken overskygger valgkampen, sier Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad til Nettavisen i en liten valgkamppause onsdag.

- Opptar meg ikke veldig
- Er dette en sak som opptar deg veldig?

- Nei, den opptar meg ikke veldig mye, men vi må håndtere den best mulig. Nå er vi midt i en prosess, og jeg kan ikke si noe om de forholdene vi jobber med, svarer hun.

- Du sa 5. august at fakturaen skulle få en «snarlig løsning». Har det dukket opp nye momenter?

- Ja, det har det - men jeg kan ikke gå inn på de betraktningene, sier Brustad.

«Det var hennes valg å bruke medierådgivere, så hun er ikke lovet at staten skal dekke slike utgifter. Hun fikk klarsignal for å få dekket juridisk bistand, for det var rimelig i forhold til situasjonen. Men vi skal avklare denne saken raskt, sa Brustad til Nettavisen 5. august.»

- Tar ikke lang tid
Både i Aker-saken i vår og denne, opplever vi at departementet bruker lang tid, selv om dere har gått ut tidlig og lovet en rask avklaring. Hvorfor?

- Jeg er ikke enig med deg i at vi bruker lang tid. Ting tar ikke lang tid. Det er ikke lenge siden vi fikk fakturaen på bordet, og 750.000 kroner er mye penger.

- Vil denne saken få konsekvenser for de andre statlige styrene Kjøll sitter i, hvor hun representerer regjeringen?

- Nei, det er ikke noe vi har på agendaen nå, sier Brustad.

Ba om full refusjon
Kjøll sendte fakturaen til ekspedisjonssjef i Nærings- og Handelsdepartementet (NHD), Mette I. Wikborg, 27. mai, på mail med følgende ordlyd:

«For orden skyld følger vedlagt endelig faktura fra Geelmeeuyden.Kiese på de
utlegg jeg har hatt i forbindelse med mitt styreverv i Aker Holding AS, som
jeg vil be om å få refundert.

Med vennlig hilsen

Berit»

Nettavisen har tilgang til fakturaen fra GK, som hadde forfall 9. juni.

Enstemmig nei
20. juni sender Kjøll en ny mail til ekspedisjonssjef Wikborg. Der refererer Kjøll til tidligere samtaler - og opplyser at i protokollen hun har mottatt fra Bengt Arve Rem (tidligere finansdirektør i Aker), vendte et enstemmig styre i Aker Holding AS tommelen ned for faktura-kravet i et møte 4. juni.

Kjøll ber i mailen om et møte med Wikborg innen juni er omme.

Ïfølge NHD ble ikke Kjølls søknad om å få dekket utgiftene lagt frem før i begynnelsen av august.

«Kjøll la fram søknaden om å få dekket sine utgifter til kommunikasjonsrådgivning på et møte i departementet 5. august. E-posten fra mai ble sendt til oss til orientering», kommenterte fungerende kommunikasjonssjef i NHD Christian Grotnes Halvorsen i en e-post til Nettavisen 10. august.

HTML EMBED
var so39672 = new SWFObject("/nettavisen/gif/testdegselv/partitesten2009.swf", "testmal", "535", "600", "8", "#FFFFFF"); so39672.addVariable("scale", "noscale"); so39672.write('testorama39672');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag