- Opptrapping av kampene i Syria

London (NTB): Det har vært en opptrapping av kampene i Syria den siste tiden, ifølge en opposisjonsvennlig eksilgruppe.

13.02.14 08:13

The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) hevder over 200 personer er blitt drept daglig de siste tre ukene. Tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder, melder BBC.

Ifølge SOHR prøver både regjeringsstyrker og opprørere å vinne territorier. Årsaken kan være et ønske om å styrke forhandlingsposisjonen under fredssamtalene mellom regjeringen og eksilopposisjonen som pågår i Genève.

Minst 4.959 personer har dødd i treukersperioden siden 22. januar, ifølge SOHR. Omtrent en tredel av de døde var sivile, inkludert 515 kvinner og barn. Dette er det høyeste dødstallet i en treukersperiode siden konflikten begynte i mars 2011.

Den syriske regjeringen sa seg onsdag villig til å diskutere et forslag fra opposisjonen om å jage utenlandske soldater ut av Syria. Det tolkes som et sjeldent tegn på at partene trekker i samme retning.

Samme dag fortsatte den FN-støttede evakueringen av sivile og levering av bistand i den opprørskontrollerte gamlebyen i Homs, som har vært beleiret av regjeringsstyrker i nesten to år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag