- Oppvaskmøte i stortingsgruppa

Oslo (NTB): Blasfemi-debatten har ikke vært diskutert i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, hevder Ap-representanter. NRK melder at statsminister Jens Stoltenberg må svare for seg i partiets gruppemøte i dag.

04.02.09 07:41

Lørdag sa Stoltenberg at saken var behandlet i Aps stortingsgruppe og at partiet hadde konkludert med å stille seg bak forslaget om å utarbeide en ny rasismeparagraf som verner om religioner og religiøse følelser. Men saken har ikke vært behandlet i stortingsgruppen, hevder flere av Aps gruppemedlemmer overfor NRK.

Det var i forrige uke at det ble kjent at Senterpartiet i regjeringen har presset gjennom en skjerping av rasismeparagrafen under revidering av straffeloven. Religionskritikk blir i visse former straffbart med dette utfallet.

Lederen i Aps stortingsgruppe, Hill Marta Solberg, vil ikke kommentere hva som skjer i denne saken internt i Ap nå. Men ifølge NRK er det tydelig at Arbeiderpartiet ikke står samlet bak forslaget, selv om Stoltenberg har gitt uttrykk for det.

- Det som gjelder interne prosesser vil jeg ikke kommentere offentlig, sier Solberg.

Men ifølge NRK skal saken diskuteres på Aps gruppemøte i Stortinget i dag, der Stoltenberg må svare på hvorfor han har sagt at saken tidligere har vært behandlet i gruppen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag