RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Optimismen større enn bekymringene

Sist oppdatert:
Jarl Ulvin i Odin Forvaltning ser grunner til bekymring i aksjemarkedet, men er likevel optimist: - Det er rett og slett for lite av gode fremtidsutsikter som er tatt ut i dagens aksjekurser
- Året 2003 har vært et av de beste børsårene på lang tid, og i skrivende stund er de norske, svenske og finske børsene opp henholdsvis 47, 33 og 19 prosent, påpeker senior porteføljeforvalter Jarl Ulvin i Odin i forvaltningsselskapets siste månedsrapport.

Han peker på flere forhold som har ført til kursoppgangen: En kort krig i Irak, SARS-epidemien, men først og fremst fremgang i verdensøkonomien, både på makro- og selskapsnivå.

Og Odin tror på videre oppgang for børsene.

- Vi er fremdeles optimistisk med hensyn på den videre utviklingen på børsen. Grunnlaget for vårt syn er at vi forventer enn fortsatt positiv utvikling i verdensøkonomien, og en fortsatt god inntjeningsvekst for bedriftssektoren. Samtidig mener vi at positive økonomiske og bedriftsmessige utsikter ikke fullt ut er reflektert i dagens børskurser, heter det i månedsrapporten.

Det pekes på at man i løpet av de neste 12 månedene trolig vil få rentehevninger som vil bremse aksjemarkedet.

Da bør man dreie aksjeporteføljen i retning av mer defensive aksjer (for eksempel konsum, bank og legemiddel), mener Odin.

- Selv om verdigapet mellom sykliske aksjer (for eksempel shipping, offshore, metaller, skog og verksted) og defensive aksjer har blitt redusert, tror vi at det er for tidlig i noen stor skala å gå ut av sykliske aksjer og inn i defensive aksjer, heter det videre.

Odin medgir å være bekymret over en fallende dollar - og viser til at mange norske selskaper har stor dollareksponert - samt til de store handelsunderskuddene i USA. Dessuten er det grunn til bekymring for enkelte handelspolitiske og geopolitiske utfordringer.

Men konklusjonen er likevel klar:

- Vår optimisme er imidlertid større enn våre bekymringer, og vi anbefaler fremdeles våre kunder å investere i aksjer. Det er rett og slett for lite av gode fremtidsutsikter som er tatt ut i dagens aksjekurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere