RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Orbans flyktningpolitikk minner om nazi-deportasjoner

Østerrikes statsminister Werner Faymann fyrer løs en kraftsalve mot Ungarns statsminister Viktor Orbán og sier hans håndtering av flyktningstrømmen minner om deportasjoner under nazitiden.
Østerrikes statsminister Werner Faymann fyrer løs en kraftsalve mot Ungarns statsminister Viktor Orbán og sier hans håndtering av flyktningstrømmen minner om deportasjoner under nazitiden. Foto: Heinz-peter Bader (Reuters)
Østerrikes statsminister sammenligner flyktningpolitikken til Ungarns statsminister Viktor Orbán med nazistenes deportasjoner av jøder under andre verdenskrig.

- Å stappe flyktninger inn i tog og kjøre dem til helt andre steder enn de tror de skal, minner om de mørkeste kapitlene i vårt kontinents historie, sier statsminister Werner Faymann i et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel.

Titusenvis av flyktninger og migranter, de fleste fra Syria, Afghanistan og Irak, strømmer nå gjennom Europa. Mange har Tyskland og Sverige som mål, men må gjennom blant annet Ungarn for å komme dit.

Men mange kommer ikke lenger en ungarske flyktningleire, der de må vente lenge på å få registret seg. Forholdene i leirene forverres for hver dag som går ettersom stadig flere flyktninger blir send dit. Og kritikken mot Ungarns håndtering av flyktningstrømmen, er krass.

Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto avviser kritikken fra Faymann og kaller den en løgnkampanje.

- En slik uttalelse er særdeles uverdig fra en europeisk regjeringsleder i det 21. århundre, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere