*Nettavisen* Nyheter.

- Orker ikke mer blod

Tor Oskar Andreassen

Tor Oskar Andreassen Foto: Bjørn Egil Jakobsen (Finnmark Dagblad)

Masseslagsmål og grov vold, gjør at pubeier Tor Oskar Andreassen på Sørvær har valgt å stenge puben.

10.12.10 08:28

- Jeg tør ikke holde åpent. Både av hensyn til egen, ansattes, og gjestenes sikkerhet, og jeg er lei av å vaske opp blod, sier pubeieren til Finnmark Dagblad.

Overfor FD beskriver han flere skremmende voldsepisoder de siste ukene. Det vil si møljeslagsmål med opptil 8-10 menn innblandet, og angrep på gjester. En som ble innblandet i bråk inne på puben, skal ifølge pubeieren etterpå ha blitt kjørt ned av en bil utenfor.

- Jeg har aldri opplevd maken. Volden er helt rå, og det er et under at ingen blir drept, sier han.

Ikke registrert
Politiet finner ikke voldssakene registrert i vaktjournalen, og konstituert politimester Morten Daae sier at det bare er en påkjørsel som er anmeldt til politiet. Han tror dette kan skyldes at ingen i Sørvær har ringt politiets operasjonssentral og varslet.

- Det er her man beslutter hva som skal gjøres, og ikke minst loggfører hendelsene, påpeker Daae, og er enig i at dersom situasjonen er slik pubeieren beskriver så er dette en situasjon hvor det må vurderes å sette inn sterkere lut.

- Må få beskjed
- Det kan hende at det er behov for å kjøre inn ressurser for å rydde opp, men da er det viktig at vi får beskjed når ting skjer. Ikke lenge etterpå, fastslår Daae.

Du kan lese hele artikkelen i Finnmark Dagblads papiravis eller e-avis her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.