RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oslo Børs er sårbar

Sist oppdatert:
Analytiker Stig Myrseth er positiv til børsene, men advarer mot farene som truer.
Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities mener Oslo Børs er sårbar for stemningsendringer etter at aksjene har blitt løftet til nye høyder samtidig som oljeprisen har falt tilbake.

Globalt er det fare for aksjemarkedene hvis de amerikanske langrentene stiger mer enn fem prosent. Hvis så skjer advarer Orion mot at børsene kan tre inn i en korreksjonsfase.

- Det korte bildet er med andre ord uklart, men det har ikke skjedd noe som rokker ved det større bildet. Dette er stadig positivt av to årsaker. For det første er konjunkturbildet gunstig. Med sterk veksten i Kina og Europa, går amerikansk og japansk økonomi for halv maskin. Denne divergerende utviklingen gjør at faren for både overopphetning og resesjon er liten, skriver Orion i en rapport.

Meglerhuset trekker frem at aksjer fortsatt fremstår som billige sammenlignet med andre investeringer. Med dagens rentenivå er ikke «pris over inntjening»-nivåene (P/E) på 14 i Tysklang og 16 i USA særlig høyt. Så lenge aksjer fremstår som billige tror Orion at oppkjøpene i milliardklassen kan fortsette. Meglerhuset nevner også at menigmann fortsatt er underinvestert i aksjer, men hvis denne tendensen snur kan det dra kursene oppover de neste årene.

Selv om Oslo Børs er på rekordnivåer trekker meglerhuset frem at det kan være duket for videre oppgang i oljeprisen.

- For vår hjemlige børs er også oljeprisen av stor betydning. Denne falt tilbake i forrige uke etter at amerikanske bensinpriser korrigerte ned fra rekordnivåene nådd tidligere i år. Det meste peker imidlertid mot at oljeprisen vil forbli godt understøttet inntil neste resesjon i verdensøkonomien. Sterk vekst i Kina og India driver etterspørselen, og dersom OPEC ikke øker produksjonen, vil oljemarkedet bli kritisk stramt mot slutten av året, skriver Orion.

Orion securities modellportefølje

* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Blom
* Crew Minerals
* CorrOcean
* Aktiv Kapital
* Norske Skog
* Playsafe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere