*Nettavisen* Nyheter.

- Oslo har best studentmiljø

Foto: (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus)

Et godt studentmiljø kan ha mye å si for trivsel og gjennomføringsgraden på studiet.

19.01.14 16:12

Et godt studentmiljø har blitt viktigere og viktigere for valg av studiested. Å engasjere seg ved siden av studiene har også blitt viktig for å skaffe seg relevant erfaring til man skal ut i arbeidslivet.

- Et godt studentmiljø er veldig viktig, spesielt tidlig i studiet når man ikke kjenner noen andre på lærestedet eller kommer til en ny by, sier Mike Amundsen Fürstenberg, kulturkonsulent i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus(SiO), til Nettavisen.

Bedre gjennomføringsgrad og trivsel
SiO har gjennomført undersøkelser som viser hvor viktig et godt studentmiljø kan være for å gjøre det best mulig på studiet.

- Undersøkelsene viser at studenter som deltar på fadderordninger og er med i studentforeninger har bedre gjennomføringsgrad og trivsel på studier enn de som velger å gå utenom. Derfor er det viktig ha god kvalitet og en bredde av foreningstilbud til studentene, sier Fürstenberg.

Helt i starten er fadderordningen svært viktig. Der får studentene svar på spørsmålene sine fra erfarne studenter og blir kjent med medstudenter og studiestedet. Etter semesterstarten er det fortsatt viktig å tilby studentene aktiviteter utenom studiene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Colourbox

- Her kommer studentforeningene inn i bildet med alt fra arrangementer til hverdagssysler, og idrett. Når familien er langt unna er det ofte kollokviegruppa, eller venner fra foreningen som er dine nærmeste støttepersoner, både i motgang og i medgang, sier Fürstenberg.

LES MER:

Har du en god forretningsidé på lur?

- Oslo er best
I Oslo har man opprettet en fagforeningsoversikt der studenter kan gå inn å se på hvilke fagforeninger de kunne tenke seg på bli med i. Det ligger over 300 foreninger i basen.

- Mange foreninger rekrutterer på tvers av læresteder så dersom du ikke finner det du har lyst til å drive med på ditt lærested så kan du ta kontakt med en av de mange andre foreningene. Ellers gjelder det å følge med på plakatveggen på lærestedet, eller sosiale medier, sier Fürstenberg.

Hvor i Norge har man best studentmiljø da?

- Her må jeg være Oslopatriot! Det er nok lite som skiller storbyene, alle skilter med et bredt tilbud. Oslo har over 400 studentforeninger, med tusenvis av arrangementer over hele byen. I Tillegg har Oslo alle tilbudene en storby tilbyr, og kort vei til marka med tur og skimuligheter, sier Fürstenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag