- Oslo trenger mer politi

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Høyres Michael Tetzschner går til frontalangrep på justisministeren.

Det har de siste dagene vært bråk rundt det faktum at 318 nyutdannede politifolk fra Politihøgskolen står uten jobb når de nå uteksamineres. I tillegg har ikke 16 av studentene som ble uteksaminert i fjor fått jobb.

I et forsvarsskriv har Justisdepartementet i dag skrevet at det 259 ledige stillinger i politiet.

- Vår erfaring fra tidligere år er at de som er villige til å flytte på seg får jobb kort tid etter fullendt utdanning, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik.

Årsaken er at det er en del ledige stillinger i Nord-Norge.

- Oslo trenger mer politi
Denne forklaringen er ikke Michael Tetzschner, leder i Oslo Høyre, utpreget fornøyd med.

Til Nettavisen sier Tetzschner at politiet i Oslo i dag har halvparten så mange politifolk på patrulje i hovedstaden, som for 20 år siden. Dette har skjedd samtidig som byen har fått en markant økning i antall innbyggere. Samtidig mener han at byen sliter med tilstrømning av utenlandske forbryterbander.

- Nyutdannet politi trenger jobb og Oslo trenger mer politi, sier lederen for Oslo Høyre.

- Men Knut Storbergets svar på disse alvorlige utfordringene er budsjettkutt. Til alt overmål må det politidistriktet som sliter mest, også kutte mest i sitt budsjett.

Er datalagringen løsningen til Storberget?
Ifølge Oslos politimester Anstein Gjengedal må politiet i hovedstaden spare 60-65 millioner kroner.

- Arbeiderpartiet vil implementere datalagringsdirektivet for at politiet skal få tilgang til mer data. Men er det mangel på data som gjør at antall saker som politiet på landsbasis klarer å oppklare synker fra 36 prosent i 2008 til 24,3 prosent i fjor? Vil datalagringsdirektivet sørge for at oslopolitiet, som er på jumboplass sammenlignet med resten av landets politidistrikt, klarer å oppklare flere enn 20 prosent av alle sakene som meldes inn, spør Tetzschner.

Studentene er heller ikke fornøyd med svaret
Svaret til departementet er heller ikke politistudentene fornøyd med. Problemet er nemlig at svært mange av de ledige stillingene er overbetjent- og lederstillinger, som de nyutdannede politifolkene rett og slett ikke er kvalifisert til.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Justisdepartementet om Tetzschners uttalelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.