RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Over 60 personer skutt og drept i Kiev

Sist oppdatert:
Kiev (NTB-AFP-DPA): Over 60 demonstranter ble torsdag drept i de kraftige sammenstøtene i Ukrainas hovedstad Kiev, ifølge opposisjonens helsepersonell. Samtidig sier myndighetene i byen at minst 67 personer er drept siden tirsdag.

- Over 60 demonstranter har dødd i dag. De har alle skuddskader, sier Svjatoslav Khanenko ved EuroMiadan, et helsesenter opprettet av opposisjonen.

Også det nasjonalistiske opposisjonspartiet Svoboda melder at 60 personer er drept i kampene mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i løpet av dagen.

En talsperson for nasjonalforsamlingen oppgir at minst 50 personer er drept, mens nyhetsbyrået AP melder om minst 70 døde.

Helsedepartementet opplyste torsdag at 67 personer er bekreftet drept siden sammenstøtene startet tirsdag. Minst 36 av disse ble drept torsdag, ifølge departementet. Det innebærer at torsdag så langt er den blodigste dagen siden EU-vennlige demonstranter startet demonstrasjonene mot myndighetene i november.

Helsedepartementet oppgir at det er 13 politimenn blant de 67 som er drept siden tirsdag. Tre av politimennene skal ha blitt drept torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere