RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Over 7.000 utlendinger slåss i Syria

Washington (NTB-Reuters-AFP): Mer enn 7.000 utlendinger slåss på opprørernes side i Syria, sier USAs øverste etterretningssjef. Den syriske konflikten tiltrekker seg terrorgrupper som «en enorm magnet», mener James Clapper.

Clapper sa i en høring i Senatets etterretningskomité denne uken at tallet på ytterliggående utlendinger som kjemper mot regimet i Damaskus er langt høyere enn de 3.000 til 4.000 som tidligere har vært omtalt. Disse folkene kan ha planer om angrep mot vesten, tilføyde han.

- Vi anslår nå at over 7.000 militante, væpnede folk fra utlandet har kommet til Syria fra rundt 50 land. Mange av disse landene er i Europa eller Midtøsten, sa Clapper som er USAs sjef for nasjonal etterretningsvirksomhet.

Clapper opplyste at amerikanerne har oppdaget treningsanlegg for væpnede utenlandske aktivister i Syria. Borgerkrigen i landet, der opprørere slåss for å styrte president Bashar al-Assad og hans regime i Damaskus, har kostet minst 130.000 menneskeliv.

Amerikanske og europeiske tjenestemenn peker på at det fins en lang rekke landeveisruter inn i Syria fra andre land. Dette gjør det langt vanskeligere for sikkerhetsfolk å overvåke reiser til syriske områder enn til Pakistan, Jemen eller Nord-Afrika. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere