RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HOPD (Ap)

- Over 80 drept i eksplosjon på universitet i Syria

Sist oppdatert:
Og dobbelt så mange såret i dobbeltangrep.

82 personer er drept og 160 såret i to eksplosjoner på universitetet i Aleppo i Syria, opplyser den regionale guvernøren og sykehuskilder.

Syriske myndigheter hevder terrorister sto bak tirsdagens dobbeltangrep, og at opprørssoldater hadde avfyrt raketter mot universitetet.

Men eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) hevder at universitetet ble utsatt for et luftangrep fra det syriske luftforsvaret, som avfyrte raketter mot universitetsområdet. Ifølge SOHR mistet 52 mennesker livet i eksplosjonene.

Videoklipp som studenter lagt ut på internett, viser skrekkslagne overlevende som søker tilflukt inne i universitetsbygningene like etter at eksplosjonene inntraff.

Universitetsområdet ligger i en del av Aleppo som kontrolleres av regjeringens styrker. Kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørerne om kontroll over byen har kjørt seg fast.

I tillegg til å huse studenter, har også over 30.000 interne flyktninger søkt tilflukt inne på universitetsområdet siden kampene begynte i Aleppo i fjor sommer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere