*Nettavisen* Nyheter.

- Over 80 drept i eksplosjoner i Syria

Beirut (NTB-Reuters-AFP): 82 personer er drept og 160 såret i to eksplosjoner på universitetet i Aleppo i Syria, opplyser den regionale guvernøren og sykehuskilder.

15.01.13 18:41

Syriske myndigheter hevder terrorister sto bak tirsdagens dobbeltangrep, og at opprørssoldater hadde avfyrt raketter mot universitetet.

Men eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) hevder at universitetet ble utsatt for et luftangrep fra det syriske luftforsvaret, som avfyrte raketter mot universitetsområdet. Ifølge SOHR mistet 52 mennesker livet i eksplosjonene.

Videoklipp som studenter lagt ut på internett, viser skrekkslagne overlevende som søker tilflukt inne i universitetsbygningene like etter at eksplosjonene inntraff.

Universitetsområdet ligger i en del av Aleppo som kontrolleres av regjeringens styrker. Kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørerne om kontroll over byen har kjørt seg fast.

I tillegg til å huse studenter, har også over 30.000 interne flyktninger søkt tilflukt inne på universitetsområdet siden kampene begynte i Aleppo i fjor sommer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.