RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Overdrevet rentefall

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets mener rentene har falt for mye. Meglerhuset tror rentenivået skal opp igjen allerede etter rentemeldingen fra sentralbanksjef Svein Gjedrem neste uke
- Fredagens lave inflasjonstall trekker i retning av økt sjanse for at renten kuttes eller holdes lav lengre enn antatt. Likevel er det vår vurdering at markedsreaksjonen har vært i største laget. Vi holder derfor fast på vårt syn om at rentene vil stige over hele kurven og bidra til at norske renter stiger relativt til utlandet, skriver DnB NOR Markets i et rentestrateginotat.

Det vises til at enkelte renter har falt opp til 0,3 prosentpoeng, primært på grunn av kjerneinflasjonen i august bare var 0,1 prosent, klart under markedets, og Norges Banks, forventning.

- Rentefallet virker likevel overdrevent. For det første ligger det mye psykologi i at trenden i inflasjonen nå tilsynelatende peker nedover, og at den fryktede deflasjonen igjen kommer på alles lepper. For det andre: At den forventede økningen i prisene på flybilletter uteble, er sannsynligvis bare en midlertidig forsinkelse. Endelig: Deler av rentefallet skyldes trolig at rentefallet har utløst stop-losser, skriver DnB NOR Markets.

Meglerhuset tror ikke Norges Bank kutter renten på neste ukes møte og tror heller ikke banken vil signalisere set nært forestående rentekutt.

- Rentemøtet vil derfor trolig bidra til at markedsrentene stiger noe, skriver DnB NOR Markets.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere