RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Overgrepssiktet dommer slipper varetekt

Foto: Google Maps
Sist oppdatert:
Oslo tingrett besluttet torsdag at dommeren slipper varetekt

Aftenposten melder torsdag kveld at tingrettsdommeren som er siktet for overgrep ikke blir varetektsfengslet. Dermed fikk ikke politiet medhold i dette.

En tingrettsdommer fra Østlandsområdet i 60 - årene ble mandag pågrepet og siktet for overgrep mot en 11 år gammel jente. Overgrepet skal ha skjedd på et lokaltog i Oslo-området sist fredag.

Torsdag klokken 13 blir mannen fremstilt for fengsling i Oslo Tingrett.

Nå utvides siktelsen mot dommeren.

- Jeg kan bekrefte at siktelsen mot mannen er utvidet til også å gjelde straffelovens paragraf 201 for chatting med barn på internett, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til, TV 2

Etter det TV 2 erfarer skal det dreie seg om internett-chat med et seksuelt innhold.

Etter at mannen ble pågrepet ble hans pc beslaglagt av politiet. Han har i avhør oppgitt brukernavn og passsord til samtlige e-postkontoer i tillegg til en Facebook-konto. Det er funn på disse kontoene som gjør at siktelsen mot tingrettsdommeren nå utvides.

- Det er snakk om nye offer, sier Kirkhorn.

- Forskjellige oppfatninger
Det var i helgen at mannen ble anmeldt. Jentas foreldre anmeldte dommeren etter hun hadde fortalt hva som skal ha skjedd på toget mellom Nationaltheatret og Holmlia stasjon.

Mannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, har tidligere uttalt at mannen oppfatter situasjonen slik at det ikke har skjedd noe seksuelt eller noe med seksuell mening.

- Men tilfeldighetene vil ha det til at det har blitt en nærhet mellom de to, som han oppfatter at hun har sett på som seksuelt relatert. De har hatt forskjellige oppfatninger av hva som har skjedd og hvordan det skal tolkes, har Staff uttalt til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere