*Nettavisen* Nyheter.

- Overgrepssiktet skremte ofrene med pistol

Foto: Tom Melbu, Avisa Nordland

Saken mot bodømannen blir stadig mer alvorlig.

Nettavisen har tidligere skrevet om mannen i 30-årene som er siktet for flere seksuelle overgrep mot barn i alderen 8 til 16 år.

Les også: Sjokkerte kolleger

Brukte pistol
Nå melder politiet at mannen skal ha benyttet seg av en pistol, som politiet nå har beslaglagt, til både å true barna til å gjennomføre de seksuelle handlingene, og ikke minst true de til å holde tett om ting i ettertid, melder TV 2.

- Pistolsporet er selvfølgelig noe vi undersøker. Har det hatt en rolle i forhold til de seksuelle overgrepene så kommer vi til å jobbe for å finne det ut, sier påtaleleder Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Mannen skal ha hatt bæretillatelse til våpenet.

- Veldig ekkel
Bistandsadvokat Tor Haug representerer en 11-åring som har vært i dommeravhør om overgriperen.

- Han har sett våpenet. Han har sett magasinet, og følt situasjonen veldig ekkel, sier bistandsadvokat Tor Haug til TV 2.

400 videoer
Mer enn 1500 bildefiler, 400 meldinger og nesten 400 videoer skal nå gjennomgås, opplyser politiet i Salten i en pressemelding. I tillegg skal internettlogger og telefonsamtaler sjekkes, melder Avisa Nordland.

Dette materialet kommer bare fra beslagene som er gjort hos den siktede bodømannen. Dokumentasjon fra ofrene i saken er ennå ikke ferdig kartlagt.

- Fra mandag vil hele 20 tjenestemenn og -kvinner gå gjennom videoene på skift, delvis fordi materialet er så omfattende, og delvis fordi påkjenningen på tjenestemennene som skal gå gjennom videoene er stor, forklarer Kløkstad.

Mange har kontaktet politiet
Flere bekymrede foreldre har ringt og tipset politiet etter torsdagens pressekonferanse og medieoppslagene.

Ofrene kommer fra flere deler av landet, og politiet i Salten tror saken kan bli enda større enn den allerede er. Omfanget av det beslaglagte materialet er så stort at også andre berørte politidistrikt vil bli bedt om støtte for å få oppklart alle straffbare forhold, melder Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.