- Overtid farlig for hjertet

Foto: Crestock (Crestock)

Med enkle grep kan du likevel ta vare på helsen på jobben.

(SIDE2:) Å jobbe overtid øker risikoen for hjertesykdom, hevder britisk studie.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Personer som regelmessig har en arbeidsdag på mellom 10 og 11 timer, økte risikoen for hjertesykdom med nesten to tredjedeler. Dette hevdes etter en studie hvor 6000 briter deltok, skriver BBCNews.

I studien var det 369 tilfeller av personer som led av hjertesykdom som førte til dødsfall, hjerteinfarkt eller hjertekrampe. Det var en sterk sammenheng mellom dem som ble syke og overtidsarbeid.

Forskerne understreker at det kan være mange årsaker til sammenhengen. Personer som jobber mye har for eksempel mindre tid til å trene og slappe av. I tillegg kan såkalte arbeidsnarkomane være stresset, ha angst eller være deprimert.

- Det trengs ytterligere forskning til, før vi kan konkludere med at overtidsarbeid kan føre til hjertesvikt eller hjertesykdom, sier forskningsleder Mianna Virtanen.

Gjør små grep for hjertet
Cathry Ross ved «the British Heart Foundation» sier at selv om studien viser sammenheng mellom overtid og hjerteproblemer, er årsaken til funnene uklare.

- Fram til forskerne finner ut på hvilken måte arbeidslivet påvirker helsen, kan man gjøre enkle grep for å beskytte hjertet. Ta for eksempel en tur ut i lunsjen, gå opp trappene istedenfor å bruke heisen, eller velg frukt framfor andre fristelser.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.