*Nettavisen* Nyheter.

- Øygard må finne seg i hardkjøret i pressen

Foto: Henrik Arneberg (Mediehuset Nettavisen)

- Som ordfører må han tåle mer, sier Norsk Redaktørforenings generalsekretær.

16.10.12 08:24

Oslo (NTB): Den overgrepstiltalte Vågå-ordføreren Rune Øygard må finne seg i hardkjøret han blir utsatt for i mediene, mener presseorganisasjoner.

Øygards advokat Mette Yvonne Larsen gikk mandag hardt ut mot måten hennes klient er blitt omtalt på i pressen. Hun viste blant annet til kommentatorer som mener den hardt pressede Ap-ordførerens troverdighet er blitt svekket i løpet av den første uken av rettssaken.

Men både Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og bistandsadvokater som Dagsavisen har snakket med, sier Øygard må finne seg i hardkjøret.

- Den 16 år gamle jenta trenger beskyttelse i en helt annen grad enn ordføreren. Noen kan synes det er urettferdig, men dette er den andre siden ved å være en offentlig person, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til avisa.

Kokkvold sier nettopp det at Øygard er ordfører «gjør det nødvendig å formidle langt mer enn hva som er normalt i overgrepssaker.»

- Det er åpenbart at hvis det er noen som skal tåle noe her, så må det være ordføreren. Jenta er den svake parten, sier generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.