*Nettavisen* Nyheter.

- Øygard vil ikke trekke seg som ordfører

Foto: Roald, Berit (NTB scanpix)

Mette Yvonne Larsen sier overgrepstiiltalte Rune Øygard ikke trekker seg som ordfører.

16.10.12 15:25

LILLEHAMMER (Nettavisen): - Han vil vurdere sin stilling så fort han har fått en dom i saken, sier Mette Yvonne Larsen, Rune Øygards forsvarer.

Larsen, møtte pressen utenfor rettslokalet på Lillehammer klokka 08.55 tirsdag for å orientere om hva avgjørelsen blir i forhold til om Øygard vil trekke seg som ordfører eller ikke.

Øygard holder altså fast på ordførervervet, som han nå har permisjon fra.

- Utidig innblanding
Larsen sa videre at Øygard synes det er utidig at partiet sentralt blander seg inn i saken.

Larsen sier hennes klient vil vurdere sin stilling som ordfører når det foreligger dom i saken.

Ble bedt om å trekke seg
Etter et tre timer langt styremøte mandag kveld besluttet Vågå Arbeiderparti å be Øygard vurdere sin stilling som ordfører, uavhengig av utfallet i rettssaken.

- Et enstemmig styre i Vågå Ap har fattet følgende vedtak: Vågå Ap ser med største alvorlig på det som har kommer fram nå. Uavhengig av den framtidige dommen vurderer vi det slik at det vil være umulig for Rune Øygard å ta opp igjen ordførervervet, sa Live Langøygard, leder i Vågå Arbeiderparti, på pressekonferansen mandag.

Oppland Arbeiderparti og Ap-leder Jens Stoltenberg har også uttrykt at han Øygard bør trekke seg som ordfører på bakgrunn av det som har kommet fram i rettsssaken så langt.

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen roste lokallaget i Vågå for at de også konkluderte med at ordfører Rune Øygard må trekke seg.

- Jeg mener det er en vanskelig, men klok beslutning at de nå henstiller Øygard om å trekke seg, sier Johansen til NTB.

Det var etter at detaljene i Øygards nettsamtaler med den fornærmede jenta ble lagt fram i retten fredag at presset om at han skulle trekke seg som ordfører økte.

Etter at han ble siktet har Øygard hatt permisjon fra jobben som ordfører.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.